Payment with Swish

Homemade bread the french way

  • 389 kr
Dela

En introduktion till den franska konsten att baka bröd – inklusive val av ingredienser, förrättsodling och brödbakningstekniker – med mer än 100 recept

Den typiska basen i det franska köket är den ödmjuka baguetten, men landets brödbakstradition – tillsammans med variationer assimilerade från andra världskulturer – erbjuder en stor repertoar. Med en introduktion till franskt bröds historia, riktlinjer för att hjälpa hembagaren att välja rätt ingredienser – spannmål och mjölsorter, vatten, salt och förrätt – beskriver den här boken steg-för-steg-teknikerna och grunderna för brödtillverkning: från mata förrätten, knåda och förbereda degen och baka till mer än 100 recept.

Arton expertbagare och konditorer delar med sig av de söta och salta recepten som har skapat det franska bageriets avundsvärda rykte – från runda Pain de campagne eller oliv- och oreganobröd till regionala bröd som fougasse eller baskiska talos. En ny generation kockar har utvecklat originalkreationer som svart baguette med sesam, matcha-te-rullat bröd, bovete- och tånggaletter och honung, fikon och hasselnötsråg. Ett kapitel om traditionella bröd från hela världen, som pitabröd, focaccia, bagels, georgisk khachapuri och norskt polarbröd omtolkas i fransk stil. Recepten inkluderar pains surprise, croque monsieur, löksoppa med ostkrutonger och desserter som pain perdu och kouign-amann. För varje recept anger piktogram svårighetsgrad, tid som krävs, typ av förrätt och om ett recept är glutenfritt.